Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Toplu yemek üretimi yapan 81 ilden 153 Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu'nun aşçılarına yönelik planlanan ''Gıda Güvenliği, Pişirme Teknikleri ve Toplu Yemek Üretimi'' hizmetiçi eğitimi başladı.

Toplu yemek üretimi yapan 81 ilden  153 Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu'nun aşçılarına yönelik planlanan ''Gıda Güvenliği, Pişirme Teknikleri ve Toplu Yemek Üretimi'' hizmetiçi eğitimi başladı.

Genel Müdürümüz Sayın Levent ÖZİL'in katılımıyla Başkent Öğretmenevi'nde, toplu yemek üretimi yapan 81 ilden 153 Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu'nun aşçılarına yönelik planlanan ''Gıda Güvenliği, Pişirme Teknikleri ve Toplu Yemek Üretimi'' hizmetiçi eğitimi başladı.

Hizmetiçi eğitimde;

Eğitim görevlisi Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Saniye BİLİCİ tarafından;

·  Yaşam Döngüsünde Toplu Beslenme, Sağlıklı Beslenme

·  Sağlıklı Beslenme

·  Her yönüyle Toplu Beslenme Hizmetleri

·  Toplu Yemek Üretiminde Ekip Çalışması

Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğretim üyesi Dr. Büşra AYHAN tarafından;      

·  Menü Çeşitleri ve Uygulama Örnekleri

·  Hijyen Kavramları eğitim başlıklarını

Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğretim üyesi Dr. Semra Navruz VARLI tarafından; 

·  Ham Madde Kalite Kriterleri

·  Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri eğitimlerini vereceklerdir.

Sektörde Danışmanlık Hizmetleri vermekte olan Şef Ayvaz AKBACAK tarafından da yemek pişirme teknikleri üzerine bir eğitim çalışması gerçekleştirilecektir.

Genel Müdürümüz Sayın Levent ÖZİL yaptığı açılış konuşmasında;

Bakanlığımıza bağlı öğretmenevi ve akşam sanat okullarının; diğer kamu kurum ve kuruluşlarına ait misafirhanelerden farklı olarak daha geniş bir konseptte konaklama hizmeti, restoran, toplantı, seminer faaliyetleri gibi birçok resmi protokol faaliyetlerine de ev sahipliği yapan kurumlar olduğunu ve bu nedenle de kurumlarımızdaki yemek üretim işlerinin son derece profesyonel, günün şartlarına uygun, hijyen ve sanitasyon kuralları çerçevesinde icra edilmesi gerektiğini söyledi.

Genel Müdürümüz Sayın ÖZİL; kurumların başarısının öncelikle ortak bir kurum kültürünün oluşturulabilmesi ile mümkün olduğunu, bunu sağlamak için ihtiyaç olan tek şeyin ekip ruhu olacağını, yönetimden başlayarak en alt birimde çalışan personelimize kadar birbirimizi dinlememiz, anlamamız ve karşılıklı istişareler ile ortak çözüm yöntemleri geliştirmemiz gerektiğini belirterek, hizmetiçi eğitim seminerinin çalışanlarımızın bilgi ve deneyimlerine en üst düzeyde katkıda bulunması, huzurlu ve verimli bir eğitim programı geçmesi temennisinde bulundu.

Atatürk Bulvarı No98 3. Kat C Blok Bakanlıklar/ANKARA - 0 312 413 26 80/81

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.