Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz koordinesinde, "Çevre ve İklim Değişikliği Sözlüğü" hazırlık çalışmaları sürüyor.

Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz koordinesinde, Çevre ve iklim değişikliği ile ilgili terminolojinin yaş ve gelişim düzeylerine uygun olarak her türde anlaşılabilir kılınması için "Çevre ve İklim Değişikliği Sözlüğü" hazırlama çalışmaları devam ediyor.
Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz koordinesinde,

Başkent Öğretmenevi'nde düzenlenen "Çevre ve İklim Değişikliği Sözlüğü" hazırlık toplantısı, Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Daire Başkanı Özkan AVCI ile Eğitim ve Çevre Şubesi Koordinatörü Fatih KINACI'nın sunumuyla başladı.

Bakanlığımız iklim değişikliği konusunda çözüm odaklı çalışmayı hedeflemektedir. Genel Müdürlüğümüz koordinasyonunda,  tüm birimleri kapsayacak şekilde işbirlikçi ve disiplinler arası stratejik bir çalışma yürütülerek ''Millî Eğitim Bakanlığı İklim Değişikliği Eylem Planı" oluşturulmuştur. Bu kapsamda "İklim Değişikliği Eylem Planı"nda aşağıdaki temalarda faaliyetler yürütülmektedir.

·       İklim değişikliğinin etkileri hakkında eğitim kurumlarında farkındalık ve bilinçlendirme çalışmalarının yapılması,

·       İklim değişikliği sonucunda oluşabilecek afetler ve bu afetlere karşı alınabilecek önlemler,

·       Enerji verimliliği ve enerji tasarrufu,

·       Su kaynaklarının korunması ve su tasarrufu,

·       Hava, su ve toprak kirliliği,

·       Geri dönüşüm ve sıfır atık,

·       İklim değişikliğinin çevre ve halk sağlığı üzerine etkileri

 

Millî Eğitim Bakanlığı İklim Değişikliği Eylem Planı kapsamında sürdürülebilir kalkınma amaçları ve iklim değişikliği farkındalığının artırılması amacıyla iklim değişikliği atölyesi kurulumu ile Çevre ve İklim Değişikliği Sözlüğü çalışmaları yürütülmektedir.

Bu toplantıyla, Çevre Yönetimi, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık faaliyetlerine dayalı önemli bir literatür olacak iklim sözlüğünün hazırlanacağını belirten Avcı, "Günümüz hayat tarzı bize iklim değişikliği ve küresel ısınma olarak dönüyor. MEB olarak bu konuda bir kültür oluşturmak, okul temelli bir yaklaşım geliştirmek ve sürdürülebilir bir sistem yönetimi ortaya koymak istiyoruz.  Hazırlayacağımız sözlük çok önemli bir doküman olacak" dedi.

İki gün sürecek toplantıya Bakanlığımız temsilcileri ile Türkiye'nin farklı illerinden akademisyen ve eğitimciler katılıyor.

18-08-202318-08-2023

Atatürk Bulvarı No98 3. Kat C Blok Bakanlıklar/ANKARA - 0 312 413 26 80/81

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.