Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Genel Müdür Ayhan, Çayeli Hizmet İçi Eğitim Enstitüsün´de yapılmakta olan "Taşımalı Eğitim Uygulamaları" Semineri açılış programına iştirak etti.

Genel Müdürümüz Sayın Salih Ayhan, Rize ili Çayeli Hizmet İçi Eğitim Enstitüsünde yapılan, 81 ilden İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve şube müdürlerinin katılımıyla 27-31 Mart tarihleri arasında yapılacak olan "Taşımalı Eğitim Uygulamaları Semineri" açılış programına katıldı.
Genel Müdür Ayhan, Çayeli Hizmet İçi Eğitim Enstitüsün´de yapılmakta olan "Taşımalı Eğitim Uygulamaları" Semineri açılış programına iştirak etti.

           

Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Mali Hizmetler Daire Başkanı Halis Tekiner ve sorumlu birim amirlerinin de katıldığı seminerin açılış konuşmasını yapan Sayın Ayhan:

          Saygıdeğer katılımcılar Karadeniz’in incisi tabirini sonuna kadar hak eden Rize ilimizde, sizlerle birlikte olmaktan mutluyum, gururluyum. Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın eğitim-öğretimde en güzel olanaklara kavuşmaları için bir araya geldik. Buradaki yetkililere ve çalışanlara misafirperverliklerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum.

           Eğitim ve öğretimde taşımalı eğitim konusu büyük önem arz etmektedir. Bakanlığımızın en hassas ve önemli alanlarından biri olan taşımalı eğitim uygulamaları; fedakarlık yapmamız, takibini düzenli olarak gerçekleştirmemiz gereken alanların başında gelmektedir. “Taşımalı Eğitim Uygulaması “ özellikle eğitime erişim sıkıntısı olan ve dezavantajlı durumda olan bölgelerin sorunlarına çözüm üretme gereğinden doğmuş bir uygulamadır.

          Kendi eğitim sürecimde bu işin içinde olan ve sıkıntısını yaşayan birisi olarak da bir bakış açısı oluşturacak olursam; geçmişe oranla öğrencilerin taşınma ve taşındığı okullardaki fiziksel ihtiyaçlarının giderilme, sağlıklı ve donanımlı bir eğitim-öğretim ortamı sağlama oranlarında olağanüstü bir aşama kaydedildiği bir gerçektir.  Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü olarak süreci daha da iyileştirmek, öğrencilerimizin eğitim-öğretim gereksinimleri önündeki engelleri kaldırmak, varsa mağduriyetlerini gidermek, bizim en asli görevlerimizden birisidir. Dolayısıyla vazifemiz büyük,  yükümüz ağırdır.  Bizler bunların farkında olarak çalışmalarımızı titizlikle devam ettiriyoruz. 2011 yılında 9. Sınıflar 2012 yılı itibariyle de Tüm Türkiye’de ortaöğretim taşıma uygulamasına geçilmiştir.  Bu da devletimizin eğitim-öğretime verdiği önemin, engin şefkati ve fedakârlığının en belirgin göstergelerindendir.

         Taşımalı eğitim maliyetine ve taşınan öğrenci sayısındaki artışa dikkat çektiğimizde; bu durumun, devletimizin öğrencilerimize sağladığı olanakları, eğitim-öğretim şartlarını iyileştirme adına gösterdiği hassasiyeti en net şekilde göstermektedir. Elbette her projede, her işte bazı sıkıntılar yaşanabilir. Sıkıntı hayatın gıdasıdır. Güne başlarken hedefimiz veya hali hazırdaki bir sıkıntının çözümüne yönelik bir çabamız yoksa o hayatımızın anlamsızlığını ortaya koyar. Sorun yok diyen idareci varsa, aslında orada bir problem aramak gerekir. Burada önemli olan konu; merkezde olsun, taşrada olsun idarecilerin, var olabilecek veya var olan bir problemin çözümüne yönelik hassasiyet göstermesi gerekliliğidir.

       Türkiye’mizin Coğrafik yapısı nedeniyle; Ankara’dan yapılan bir planlama elbette her yerde uygulanabilir olmayabilir. Bu sorunu çözme yolunda elbette sizlerin önerileri, engin görüşleri ve bu konudaki saha tecrübesi bizim için önemlidir. Bazen bir bölgedeki sorun Türkiye’nin genel bir sorunu olarak aktarılabiliyor. Müdürlüğümüz olarak bu sorunlara yaklaşırken, Bakanlığımızın diğer birimleriyle koordineli bir biçimde çalışarak, taşımalı eğitim ile ilgili yeni bir konsept geliştirme düşüncemiz vardır. Mevcut sistem ihtiyaçlara cevap veriyor mu? Çağın gereksinimleri ne gibi müdahaleler gerektiriyor? Bu gibi sorulardan yola çıkarak, var olan aksaklıkların giderilmesi için sizlerle de yapacağımız istişarelerle yeni bir yol haritası çizmeyi öngörüyoruz. Taşımalı Eğitim Uygulamalarında karşılaşılacak aksaklıkların, öğrencilerimizin eğitim-öğretim sürecine doğrudan etki edeceğini göz ardı etmemek gerekir. Son olarak şunu belirtmek isterim ki; merkez teşkilatta ne karar alınırsa alınsın, taşradaki birimler bunları tam anlamıyla uygulayamazsa bu karar ve planlamaların hiçbir anlamı kalmayacaktır. Bu bağlamda sorunların iyi analiz edilmesi gerekmektedir. Ben tekrar bu eğitimin; sosyal etkinlik programı ile de desteklenerek amacına en güzel şekilde hizmet edeceğini düşünüyorum ve bu güzel ortamı en güzel şekilde değerlendirmenizi temenni ediyorum. Eğitim programımızın hayırlara vesile olmasını diliyor, katılım ve hassasiyetlerinizden dolayı teşekkür ediyorum." diye konuştu.

            Seminerden sonra Rize Valisi Sayın Erdoğan Bektaş, Çayeli Kaymakamı Sayın Oğuz Şenlik, Güneysu Kaymakamı Sayın İhsan Selim Baydaş, İyidere Kaymakamı Sayın Orhan Altun’ a ziyaretlerde bulunan Ayhan, Güneysu Kaymakamı ve Belediye Başkanı eşliğinde ilçeyi gezerek tarihi mekanlarda incelemelerde bulundu. Güneysu İlçesindeki Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesini gezerek okulun fiziki şartlarını yerinde inceleyen Sayın Ayhan, yaptığı çalışmalardan dolayı okul müdürüne teşekkür etti. Program dahilinde Rize Öğretmen Evi ve Trabzon İli, Sürmene ilçesindeki İnci-Hamitcan Aksoy Öğretmenevini ziyaret eden Genel Müdür Ayhan daha sonra programını sonlandırarak oradan ayrıldı.

 

 

 

 

28-03-201728-03-201728-03-201728-03-201728-03-201728-03-201728-03-201728-03-201728-03-201728-03-201728-03-201728-03-201728-03-201728-03-201728-03-201728-03-201728-03-201728-03-201728-03-201728-03-2017

 

Atatürk Bulvarı No98 3. Kat C Blok Bakanlıklar/ANKARA - 0 312 413 26 80/81

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.