Genel Müdürümüz Sayın Bahattin Gök, tüm katılımcıları saygı ve sevgiyle selamlayarak başladığı konuşmalarında çalıştaya icabetlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
GENÇLERİMİZİ KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİMİZLE DONANIMLI KILMAK MECBURİYETİNDEYİZ
Genel Müdürümüz Sayın Bahattin Gök,
“Eğitimin bir toplumun gelişmesi ve ilerlemesinin temeli olduğunu biliyoruz. Eğitim çalışmalarımıza muhteva kazandırmak, gençlerimizi kültürel zenginliklerimizle donanımlı kılmak mecburiyetindeyiz. Söz Varlığını Tespit ve Geliştirme Projesi de bu anlayışa hizmet etmek, bu uğurda yapılacak çalışmalara bir yöntem ve yön kazandırmak için hazırlandı.
Dünyanın en eski ve köklü dillerinden olan Türkçemiz, söz varlığı bakımından adeta bir hazinedir. Söz varlığımızın tespiti ve milletimizin her ferdinin kelime hazinesinin geliştirilmesi bu açıdan önem arz etmektedir.
Bu projeyle duygu ve düşüncelerini ifade edebilen; okuduğunu anlayan, çözümleyen ve yorumlayan; kültür düzeyini artırmış, bilim ve teknolojiyi anlamlandıran bireyleri yetiştirmek ve Türkçenin daha doğru, daha etkili kullanımını sağlamak hedeflenmiştir.
Bu hedeflere ulaşmak için öncelikle Türkçenin güncel sözlü ve yazılı söz varlığının tespit edilmesi gerekmektedir.
Hedeflenen sonuçlara ulaşılabilmesi için söz varlığımızın öncelikle nasıl, hangi yöntem ve araçlarla, hangi ölçütlere göre tespit edileceğinin bilinmesi gerekmektedir. Eğitim ve kültür yayınlarının, söz varlığı bakımından geliştirilmesini sağlamak adına taşıyacağı nitelikler de bir o kadar önemlidir.
“Söz Varlığını Tespit ve Geliştirme Çalıştayı” söz konusu projenin ilk ve en önemli adımını teşkil etmektedir. Burada yapılacak ve iki gün sürecek olan çalışmalarla projenin faaliyet aşamasının yol haritası ortaya çıkacaktır.
Çalıştayın hazırlanmasında emeği geçen herkese ve çalışmalarıyla projenin oluşması ve yürütülmesine katkı sağlamak üzere aramızda bulunan tüm katılımcılara teşekkürlerimi sunuyorum .” diye konuştu.